Oldal kiválasztása
15%

A vonzás szabályai

Szerző(k): Bret Easton Ellis

Eredeti ár: Original price was: 4999 Ft.Current price is: 4249 Ft.

“- Várj egy percet – mondja. – Miért számít az, hogy hányszor dugtam mással? Vagy hogy kivel? Szóval… ha valaki mással lefekszem, az mió...ta jelenti azt, hogy… szóval hogy nem vagyok hűséges hozzád?” A vonzás szabályai 1985-ben, egy New Hampshire-i bölcsészkaron játszódik, ahol maga az oktatás leginkább csak zavaró, de végső soron elhanyagolható velejárója a zabolátlan kollégiumi mindennapoknak: a Kokszos Keddek, Szittyós Szerdák és Dögös-Dugós bulik véget nem érő sorozatának. Ebben a miliőben bonyolódnak rövidebb-hosszabb viszonyokba egymással (és még sokakkal) a történet főszereplői: az Európát járó barátja után sóvárgó Lauren, valamint a nyíltan biszexuális Sean és Paul. És miközben hármójuk kapcsolata a vonzalmak kiszámíthatatlan dinamikája szerint hol felbomlik, hol újjáéled, nagy ritkán feltámad bennük valami homályos vágy, amit megfogalmazni és megélni ugyan többnyire képtelenek, de ami mégis túlmutat az élvezetek kényszeres, egyre fásultabb hajszolásán…
A vonzás szabályai 1987-ben, alig két évvel azután látott napvilágot, hogy szerzője egy csapásra nemzedékének kultikus írójává avanzsált Nullánál is kevesebb című művével. Páratlan debütálásához hasonlóan Bret Easton Ellis második regénye is megrázó prózai látlelet egy generáció identitásválságáról és nihilbe hajló idilljéről. Ez a szikár, szenvtelen, sötét humorral színezett stílus már előrevetíti a szerző könyörtelen magnum opusát, az Amerikai psychót, amelynek főszereplője, Patrick Bateman egy rövid epizód erejéig itt is színre lép.
A regényből 2002-ben sikeres filmfeldolgozás készült Roger Avary, a Ponyvaregény Oscar-díjas társ-forgatókönyvírójának rendezésében.

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 4 pontot gyűjthetsz vele!
Cikkszám: 9634798132 Kategóriák: , Címkék: ,

További információk

További információk

Író

Bret Easton Ellis

Kiadó

Helikon Kiadó

Oldalszám

384

Borítás

kartonált

Kiadás éve

2024

ISBN

9789634798132

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0