Oldal kiválasztása
15%

Végigélni – A hosszú élet tudományos alapjai

Szerző(k): Peter Attia | Bill Gifford

Eredeti ár:
Online ár: 5941 Ft

Az orvoslás újraértelmezése, hogy tovább és jobban éljünk “Az egyik legfontosabb könyv, amit elolvashatsz életedben.” – Steven D. Levitt, a Lökonómia című ...New York Times bestseller szerzője Hosszabb élet, jobb életminőség: ehhez segít hozzá Dr. Attia “használati utasítása”, amely a legfrissebb tudományos eredményeket összegzi a táplálkozás, testedzés és alvás, illetve a mentális, valamint érzelmi egészség köréből. A fősodratú orvoslás sok sikert magáénak mondhat, de a szívelégtelenség, a rák, az Alzheimer-kór, a 2-es típusú diabétesz továbbra is rengeteg áldozatot szed. A beavatkozások, kezelések gyakran elkésettek, hiába hosszabbítják meg az életet, az egészségben töltött élettartam nem nő, az életminőség nem kielégítő. Dr. Attia meggyőződése, hogy a hosszú élet titka egy személyre szabott, jelenlegi döntésekre épülő stratégia – nem szabad várni, halogatni. A könyvből kiderül: o Az évi koleszterinteszt nem ad elégséges információt arról, hogy személy szerint milyen infarktuskockázattal nézel szembe.
o Nem kizárt, hogy máris olyan állapotban van a májad – ez egészen gyakori, mégis az esetek túlnyomó többségében diagnosztizálatlan marad -, ami előre jelzi a majdani öregkori krónikus betegségeidet.
o Miért a testedzés a leghatásosabb szer, amely hosszú, egészséges életet okoz – nyomás, kezdődhet az edzés a százévesek tízpróbájára.
o Nem diétázni kell, hanem a tápanyagok biokémiájára összpontosítani, és az adatok alapján személyre szabott étrendet kialakítani.
o Nem lehet csak a testi egészséggel törődni, és a szőnyeg alá söpörni mentális, érzelmi háztartásunkat. Az öregedés nincs kőbe vésve. Ha az ember odafigyel, meg tud indulni egy ösvényen, ami más irányba vezet – genetikailag alkalmasak vagyunk arra, hogy minden egyes évtizedben jobban érezzük magunkat a bőrünkben, mint az előzőben. Dr Peter Attia az Early Medical alapítója. A Stanford orvosi karán végzett, a Johns Hopkins Kórházban szerzett sebészi képesítést. Onkológiai sebészi tanulmányokat az NIH Országos Rákintézetben folytatott, ahol a melanóma immunalapú kezelésére szakosodott. Az Aging című folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Népszerű podcastjának címe: The Drive. Weboldalai:
PeterAttiaMD.com
EarlyMedical.com Bill Gifford hétpróbás újságíró, a Spring Chicken: Stay Young Forever (or Die Trying) című New York Times bestseller szerzője. Írásai többek között az Outside-ban, a Scientific Americanben és a Men’s Healthben jelentek meg.

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 6 pontot gyűjthetsz vele!
Buying for a loved one?
gift_pack_img
Cikkszám: 9635684755 Kategóriák: , Címkék: ,

További információk

További információk

Író

Peter Attia, Bill Gifford

Kiadó

21. Század Kiadó

Borítás

keménytáblás

Kiadás éve

2024

ISBN

9929635684755

Töltsd le könyvjelzőnket!

Könyvjelző letöltése/megtekintése

A Géniusz Könyváruház segít, hogy élmény legyen az olvasás! (A könyvjelző mérete: 210x55 mm)

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0