Oldal kiválasztása
15%

Tündérkert – Erdély

Szerző(k): Móricz Zsigmond

Eredeti ár:
Online ár: 4071 Ft

A Tündérkert Móricz Zsigmond 1922-ben megjelent regénye. A mű az Erdély-trilógia első kötete, és a 17. századi Erdély politikai és társadalmi ...világát eleveníti meg. Az író kortársa, Schöpflin Aladár szerint a regény “a 20. századi magyar irodalom legnagyobb és legsikeresebb erőfeszítése múltunk birtokbavételére”.
A Tündérkertben két 17. századi erdélyi fejedelem, Báthory Gábor és Bethlen Gábor élete kerül bemutatásra. Báthory Gábor a fiatal fejedelem, aki élvezi az életet, és mértéktartást nem ismerő életstílusával eléri, hogy még a saját emberei is ellene forduljanak. Vele ellentétben Bethlen Gábor igazi mintaalak a regényben, aki mindig jól átgondolja a cselekedeteit, és igyekszik mindenben segíteni a népnek.
Harc, szerelmi tobzódás, kiszámíthatatlan indulatok, okos, messzire világító tervek s az élvezeteken kibicsaklott törekvések, az élettől kicsikart örömök és bűnhődések, meghunyászkodó, alamuszi megalázkodások és kegyetlen-kemény vívódások, árulások regénye a Tündérkert, a 20. század kiemelkedő jelentőségű magyar nagyregényének első része.

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 4 pontot gyűjthetsz vele!
Cikkszám: 9632676203 Kategóriák: , , Címkék: ,

További információk

További információk

Író

Móricz Zsigmond

Kiadó

Lazi Kiadó

Oldalszám

440

Borítás

kartonált

Kiadás éve

2023

ISBN

9789632676203

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0