Oldal kiválasztása
15%

Rokonság – Neandervölgyi élet, szerelem, halál és művészet

Szerző(k): Rebecca Wragg Sykes

Eredeti ár: Original price was: 6499 Ft.Current price is: 5524 Ft.

Másfél évszázaddal ezelőtti felfedezésük óta a neandervölgyiek az emberfélék családfájának lúzereiből prominens rokonainkká léptek elő. ...A Rokonságban Rebecca Wragg Sykes, a téma avatott szakértője a legfrissebb tudományos felismeréseket bemutatva osztja meg velünk mindazt, amit a neandervölgyi emberekről egyáltalán tudni lehet. Könyvének nagy erénye, hogy teljes egészében száműzi a tömegkultúrában máig élő képet a jeges pusztaságban élő, rongyos, primitív, brutális barbárokról. A neandervölgyiek hozzánk hasonlóan intelligensek, kíváncsiak, technológiai értelemben is kreatívak és ökológiailag rendkívül alkalmazkodóképesek voltak: sikeres túlélők több mint 300 ezer éven át, a többszöri szélsőséges éghajlatváltozás ellenére is.
Korunkban, amikor az emberi faj sosem látott fenyegetéssel néz szembe, megszállottan kutatjuk, mi az, ami egyedivé tesz és kiemel minket az állatvilágból. Ám sok mindennel, ami emberré tesz minket, már a neandervölgyiek is rendelkeztek: tervezés, együttműködés, önzetlenség, kézművesség, esztétikai érzék, képzelőerő… talán még a transzcendencia iránti vággyal is. Génjeik pedig a mai napig bennünk élnek.
Ha az ókori bölcsességnek megfelelően meg akarjuk ismerni önmagunkat, előbb meg kell ismernünk rég elveszett rokonainkat, a neandervölgyieket.

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 6 pontot gyűjthetsz vele!
Cikkszám: 9635826551 Kategóriák: , , Címkék: ,

További információk

További információk

Író

Rebecca Wragg Sykes

Kiadó

Alexandra Kiadó

Oldalszám

480

Borítás

keménytáblás

Kiadás éve

2023

ISBN

9789635826551

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0