15%
Quintessence – 2020 – A pálinka világa
Az Értékek – jelen fejezete a 2020. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatja be magyar és angol nyelv mellett ez alkalommal már románul is, melyek a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják. Rendhagyó módod megismerhetik Közép-Európa legnagyobb pálinkás megmérettetésén az aranyérmet elért magán és bérfőzetett tételeket előállító személyeket is, és azok pálinkához kötődő tevékenységét.
A Lehetőségek – jövő fejezet a szőlőpálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba Takács László és Pataki Attila jóvoltából, összehasonlítva azokat a szőlőfajtákból készült borok jellemzőivel is. A szőlőpálinkák múltja csak mintegy két évtizedre nyúlik vissza, és az utóbbi években lettek egyre népszerűbbek. A Quintessence Pálinkaverseny 11 éves történetében eddig összesen 64 különböző fajtatiszta szőlővel neveztek. Ezek közül 56 került e tanulmányban bemutatásra. Az alapanyag kiválasztásához, annak feldolgozásához és a lepárlás során elvárt fajtajegyek megismeréséhez is segítséget nyújthat e munka.
A Függelékben a Quintessence (XI.) Pálinka- és Párlatverseny – 2020 adatait és eredményeit tették közzé. A fotók a versenyre nevezett tételekhez kötődő értékelő/bíráló zsűrizésen, illetve az idén januárban megrendezésre került díjkiosztó gálán készültek.
Quintessence – 2020 – A pálinka világa
Szerző(k): Takács László
Eredeti ár: Original price was: 5000 Ft.4250 FtCurrent price is: 4250 Ft.
2020 augusztusban jelent meg a Quintessence A Pálinka Világa – 2020 című könyv. A Quintessence Pálinkás Könyvek ötödik kötetének Gyökerek ? múlt ...fejezete a tilos pálinkafőzés és a szeszfőzdék ellenőrzésének gyakorlatát boncolgatja a II. világháború utáni és a Rákosi-korszak éveiben Turi Zsolt pénzügyőr őrnagy, a NAV Pénzügyőr-és Adózástörténeti Múzeumának kulturális főreferense jóvoltából. A tilos főzések és azok pénzügyőri leleplezési technikái mellett betekintést nyerhetünk a korszak pálinkával kapcsolatos gondolkodásába, a ? ma már sokszor megmosolyogtató ? cefrekészítési és pálinkafőzési gyakorlatába is.Az Értékek – jelen fejezete a 2020. évi Quintessence Pálinkaverseny aranyérmes kereskedelmi tételeit mutatja be magyar és angol nyelv mellett ez alkalommal már románul is, melyek a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják. Rendhagyó módod megismerhetik Közép-Európa legnagyobb pálinkás megmérettetésén az aranyérmet elért magán és bérfőzetett tételeket előállító személyeket is, és azok pálinkához kötődő tevékenységét.
A Lehetőségek – jövő fejezet a szőlőpálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba Takács László és Pataki Attila jóvoltából, összehasonlítva azokat a szőlőfajtákból készült borok jellemzőivel is. A szőlőpálinkák múltja csak mintegy két évtizedre nyúlik vissza, és az utóbbi években lettek egyre népszerűbbek. A Quintessence Pálinkaverseny 11 éves történetében eddig összesen 64 különböző fajtatiszta szőlővel neveztek. Ezek közül 56 került e tanulmányban bemutatásra. Az alapanyag kiválasztásához, annak feldolgozásához és a lepárlás során elvárt fajtajegyek megismeréséhez is segítséget nyújthat e munka.
A Függelékben a Quintessence (XI.) Pálinka- és Párlatverseny – 2020 adatait és eredményeit tették közzé. A fotók a versenyre nevezett tételekhez kötődő értékelő/bíráló zsűrizésen, illetve az idén januárban megrendezésre került díjkiosztó gálán készültek.
Készleten
További információk
További információk
Író | Takács László |
---|---|
Kiadó | Ongai Kulturális Egy |
Oldalszám | 251 |
Borítás | Keménytáblás |
Kiadás éve | 2020 |
ISBN | 9772498862651 |