Quintessence – 2016 A Pálinka Világa
Szerző(k): Aradi Péter, Csendes Zsolt, Dúl Udó, Gyuris Péter, Takács László
Eredeti ár: 4930 Ft
A kötet megjelenésével egy küllemében és tartalmában is elegáns, igényes, szakmailag megalapozott újszeru könyvsorozat indul elönálló útján. ...A “Quintessence Pálinkás Könyvek” a jövoben is minden évben megújulva, bovülve, idovel tematizálva hozzájárulnak
a pálinkakultúra sokirányú fejlodéséhez.
Jelen múlt jövo! A könyv e három fejezet mentén tagolódik: I. Gyökerek múlt, II. Értékek – jelen, III. Lehetoségek – jövo.
E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitol kezdve, a pálinka eloállításával foglalkozó szakembereken át, egészen
e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklodo olvasóig és az egyszeru pálinka fogyasztóig mindenki talál a
maga számára érdekes, eddig nem ismert epizódokat, útmutatókat vagy épp tanácsokat. Olyan szakmai ismereteket, ami továbbgondolásra
érdemes, ami pozitívan befolyásolja a pálinkáról alkotott összképet határon innen és túl, ami elosegíti a minoségi
pálinkakészítés és fogyasztás felnottkorba lépését.
A Gyökerek múlt fejezetben a teljesség igénye nélkül szerettük volna bemutatni azt a változatosságot, ami a pálinka kultúrtörténetének
múltját feltáró forrásanyag sokszínuségére jellemzo. Igyekeztünk úgy kiválasztani a regesztákat, hogy azok lehetoség
szerint felöleljék a pálinka muvelodés-, gazdaság- és társadalomtörténetének egy-egy fontos epizódját.
Az Értékek – jelen fejezetben az idei Quintessence Pálinkaverseny kereskedelmi fozdéi által forgalmazott pálinkák legjavát,
azok aranyérmes tételeit mutatjuk be, mint a jelen értékeit kiemelkedoen megtestesíto, reprezentáló, a nagyközönség számára
is hozzáférheto termékeket. S mivel évek óta rendszeresen, egyre nagyobb számban érkeznek a megmérettetésre külhoni nevezések
is, fontosnak tartottuk, hogy a pálinkák, párlatok értékelése angolul is megjelenjen. A Quintessence Pálinkaverseny az
elmúlt években nem csak Magyarország, de egész Közép-Európa legnagyobb pálinka/párlat megmérettetésévé notte ki magát.
Újszeru kezdeményezésként a pálinkák, párlatok bemutatását kiegészítettük Magyarország örökös sommelier bajnokának, Szik
Mátyásnak az ajánlásával, hogy az egyes termékeket a mai top gasztrokultúrában leginkább milyen ételekhez fogyasszuk, hogy az
aromák, illatok és ízek tökéletes összhangban legyenek, hogy fogyasztásuk semmihez sem hasonlítható gasztronómiai élményt
biztosítson minden fogyasztónak.
A Lehetoségek – jövo fejezet a szukebb pálinkás szakmának, de a szélesebb közönségnek is konkrét szakmai ismereteket nyújt,
hogy a pálinkák még jobbak legyenek, az olvasók, a pálinkát készítok szakmai ismeretei bovüljenek. Ez alkalommal a fahordós érlelésrol,
az alma és a som gyümölcsök pálinkakészítés során lehetséges tudatosabb felhasználásáról tájékozódhatnak a tisztelt olvasók.
Takács László
szerkeszto,
a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója
Készleten
További információk
További információk
Író | Aradi Péter, Csendes Zsolt, Dúl Udó, Gyuris Péter, Takács László |
---|---|
Kiadó | Ongai Kulturális Egy |
Oldalszám | 253 |
Borítás | keménytáblás |
Kiadás éve | 2016 |
ISBN | 6158060608 |