Oldal kiválasztása

Quintessence – 2016 A Pálinka Világa

Szerző(k): Aradi Péter, Csendes Zsolt, Dúl Udó, Gyuris Péter, Takács László

Eredeti ár: 4930 Ft

A kötet megjelenésével egy küllemében és tartalmában is elegáns, igényes, szakmailag megalapozott újszeru könyvsorozat indul el
önálló útján. ...A “Quintessence Pálinkás Könyvek” a jövoben is minden évben megújulva, bovülve, idovel tematizálva hozzájárulnak
a pálinkakultúra sokirányú fejlodéséhez.
Jelen múlt jövo! A könyv e három fejezet mentén tagolódik: I. Gyökerek múlt, II. Értékek – jelen, III. Lehetoségek – jövo.
E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitol kezdve, a pálinka eloállításával foglalkozó szakembereken át, egészen
e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklodo olvasóig és az egyszeru pálinka fogyasztóig mindenki talál a
maga számára érdekes, eddig nem ismert epizódokat, útmutatókat vagy épp tanácsokat. Olyan szakmai ismereteket, ami továbbgondolásra
érdemes, ami pozitívan befolyásolja a pálinkáról alkotott összképet határon innen és túl, ami elosegíti a minoségi
pálinkakészítés és fogyasztás felnottkorba lépését.
A Gyökerek múlt fejezetben a teljesség igénye nélkül szerettük volna bemutatni azt a változatosságot, ami a pálinka kultúrtörténetének
múltját feltáró forrásanyag sokszínuségére jellemzo. Igyekeztünk úgy kiválasztani a regesztákat, hogy azok lehetoség
szerint felöleljék a pálinka muvelodés-, gazdaság- és társadalomtörténetének egy-egy fontos epizódját.
Az Értékek – jelen fejezetben az idei Quintessence Pálinkaverseny kereskedelmi fozdéi által forgalmazott pálinkák legjavát,
azok aranyérmes tételeit mutatjuk be, mint a jelen értékeit kiemelkedoen megtestesíto, reprezentáló, a nagyközönség számára
is hozzáférheto termékeket. S mivel évek óta rendszeresen, egyre nagyobb számban érkeznek a megmérettetésre külhoni nevezések
is, fontosnak tartottuk, hogy a pálinkák, párlatok értékelése angolul is megjelenjen. A Quintessence Pálinkaverseny az
elmúlt években nem csak Magyarország, de egész Közép-Európa legnagyobb pálinka/párlat megmérettetésévé notte ki magát.
Újszeru kezdeményezésként a pálinkák, párlatok bemutatását kiegészítettük Magyarország örökös sommelier bajnokának, Szik
Mátyásnak az ajánlásával, hogy az egyes termékeket a mai top gasztrokultúrában leginkább milyen ételekhez fogyasszuk, hogy az
aromák, illatok és ízek tökéletes összhangban legyenek, hogy fogyasztásuk semmihez sem hasonlítható gasztronómiai élményt
biztosítson minden fogyasztónak.
A Lehetoségek – jövo fejezet a szukebb pálinkás szakmának, de a szélesebb közönségnek is konkrét szakmai ismereteket nyújt,
hogy a pálinkák még jobbak legyenek, az olvasók, a pálinkát készítok szakmai ismeretei bovüljenek. Ez alkalommal a fahordós érlelésrol,
az alma és a som gyümölcsök pálinkakészítés során lehetséges tudatosabb felhasználásáról tájékozódhatnak a tisztelt olvasók.
Takács László
szerkeszto,
a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 5 pontot gyűjthetsz vele!
Cikkszám: 6158060608 Kategóriák: , Címke:

További információk

További információk

Író

Aradi Péter, Csendes Zsolt, Dúl Udó, Gyuris Péter, Takács László

Kiadó

Ongai Kulturális Egy

Oldalszám

253

Borítás

keménytáblás

Kiadás éve

2016

ISBN

6158060608

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0