Oldal kiválasztása

MK-2470 Nyelvtan és helyesírás munkatankönyv 5. osztály


Eredeti ár: 1590 Ft

A kiadvány előreláthatólag (partnerünk tájékoztatása alapján) 2023. 10. 02.-től lesz elérhető ismételten! Szerző(k): Széplaki Erzsébet, ...Tantárgy/Tanegység: Magyar nyelv, Évfolyam: 5, Kiadó: Műszaki Könyvkiadó Ezt a tankönyvet korábban az Apáczai Kiadó adta ki (AP-050305 Nyelvtan 5. (tartós) NAT és AP-050306 Nyelvtan 5. munkafüzet NAT (Felmérő melléklettel) címmel, illetve raktári számmal). A tankönyv, vagy munkafüzet rövid ismertetője: A legfontosabb tudnivalók a munkafüzetről:
  • Az év eleji ismétlésben csak azokat ismételjük át, amire az 5. évfolyamon szükség van (hangtani, jelentéstani ismeretek, helyesírási tudnivalók).- Az indukciós szövegek főleg köznyelvi szövegek, gyerekközeli témájúak.
  • Az utasítások könnyen érthetők, az első félévben mindenképpen igazodnak az alsó tagozatban megszokott nyelvhasználathoz.
  • A gyakorlóban megtalálhatók a szabályok; a Jegyezd meg!, Jó, ha tudod! részben a kiegészítő tudnivalók olvashatók.
  • A gyakorló feladatokat differenciálásra készítem. A gyenge képességű tanulók feladatai jelzés nélküliek, a közepes nehézségi feladatok sorszáma négyzetbe, a nehéz feladatok sorszáma körbe kerül.
  • Lesznek olyan feladatok, amelyeket páros vagy csoportmunkában, kooperatív technikákkal javaslok megoldani, ezeket is ikonok jelzik majd.
  • A gyakorló feladatok közé kerülnek a kommunikációs, a szövegértő és szövegalkotó képesség fejlesztését szolgáló feladatok – az új kerettanterv 5. és 6. évfolyamon külön 13 tanórát biztosít ezen képességek fejlesztésére (úgy, hogy a tananyag egyébként nem csökkent). Ezeket a területeket csak úgy tudjunk intenzíven fejleszteni, ha minden órába beépítjük, a helyesejtési gyakorlatokhoz hasonlóan.
Vásárold meg ezt a könyvet és 2 pontot gyűjthetsz vele!
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0