Oldal kiválasztása

Előrendelhető (Várható szállítás: Megjelenés után)

15%

Miss Dior

Szerző(k): Justine Picardie

Eredeti ár:
Online ár: 5099 Ft

Christian Dior világhírű divattervező háttérbe húzódó húgának, Catherine-nek a története egyszerre szól a szabadságról és a fasizmusró...l, a rózsákról és az elnyomásról, a szépségről és az árulásról, de legfőképpen is arról az erőről és csendes méltóságról, amely ennek az önmagához, a szeretteihez és a hazájához mindvégig hű asszonynak az életéből sugárzik.
Catherine ihlette Christian Dior első és leghíresebb parfümjét, és ő gyakorolta a tervező nőiességről alkotott képére a legnagyobb hatást.
Justine Picardie végigköveti a testvérek útját a megszállt Párizsban, ahol Christian a divatszakma titkait igyekezett ellesni, Catherine pedig a francia ellenállási mozgalom tagjaként vívta a harcát, amíg csak el nem fogta a Gestapo és nem deportálták a ravensbrücki koncentrációs táborba.
Picardie bejutott kutatásai során a Dior család otthonaiba és archívumaiba, így hitelesen tárja elénk Catherine hősies életének titkait, és új megvilágításba helyezi Christian legendás életművét is, bemutatva, hogy a “New Look” szemkápráztató és életigenlő varázslata milyen szorosan kötődik a húg által átélt szörnyűségek sötét világához.
Picardie nagy igyekezettel tárja elénk, mit jelent ismerni a sötétséget és a kétségbeesést, és mindezek dacára a reményt fel nem adva hinni a szépségben.
A szerző szándéka sikerült: az olvasó egy tökéletes és felejthetetlenül megindító könyvet tart a kezében.
Várható megjelenés: 2023.10.02.
Vásárold meg ezt a könyvet és 5 pontot gyűjthetsz vele!
Buying for a loved one?
gift_pack_img
Cikkszám: 9635047055 Kategóriák: , , Címkék: ,

További információk

További információk

Író

Kiadó

Oldalszám

Borítás

Kiadás éve

ISBN

Töltsd le könyvjelzőnket!

Könyvjelző letöltése/megtekintése

A Géniusz Könyváruház segít, hogy élmény legyen az olvasás! (A könyvjelző mérete: 210x55 mm)

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0