Oldal kiválasztása
15%

Karácsony a havason – Erdélyi magyar írók karácsonyi novellái, versei

Szerző(k): Hunyadi Csaba Zsolt

Eredeti ár:
Online ár: 2456 Ft

A karácsony a havason ezerféle lehet, ahogyan a hóesés is lehet ezerféle a lassú szállingózástól a szilaj viharig, mely fehér ...ló képében száguld végig Erdély földjén, akár a fehér halál. E sokféleséget mégis áthatja valami közös: a székelység fogalma, amit Nyirő József találóan Erdély földjével azonosít. “A föld és a székelyek ugyanaz… Soha nép igazabban és szebben meg nem testesített földet, mint ők.”
A válogatás erdélyi magyar írók és költők karácsonyi témájú műveiből merítve idézi fel a szeretet ünnepének hangulatát. Nyirő mellett több író és költő is megtölti soraival ezt a válogatáskötetet: olvashatunk novellát például Sinka István, R. Berde Mária, Hunyady Sándor, Tabéry Géza vagy Sziráky Judith tollából, és elmerenghetünk többek között Dsida Jenő, Reményik Sándor, Dutka Ákos vagy épp Szabolcska Mihály rímein.
E sorok felfedik “Székelyföld egész pompáját… s a küzdő székelyek minden búját, baját”, és általuk karácsonykor a szívek, ezek a piros pecsétek “melegétől az ünnepnek, felbomlanak virágképpen, s meleg illatokat vetnek…”

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 2 pontot gyűjthetsz vele!
Buying for a loved one?
gift_pack_img

További információk

További információk

Író

Hunyadi Csaba Zsolt

Kiadó

Lazi

Oldalszám

219

Borítás

Keménytáblás

Kiadás éve

2020

ISBN

9789632674797

Töltsd le könyvjelzőnket!

Könyvjelző letöltése/megtekintése

A Géniusz Könyváruház segít, hogy élmény legyen az olvasás! (A könyvjelző mérete: 210x55 mm)

>
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0