Oldal kiválasztása

Irodalom 5. Olvasókönyv – NT-00516/2

Szerző(k): Alföldy Jenő

Eredeti ár: 1630 Ft

A fekete-fehér kivitel helyett teljes terjedelmében színes tankönyveket kínálunk az iskolai munkához. Az illusztrációk száma megkétszereződött, hogy ...a vizuális kommunikáció térhódításához szokott tanulók otthonosan érezhessék magukat a tankönyvekben.
A képek, rajzok az illusztráláson túl a tananyag feldolgozását is erőteljesebben segítik: sok esetben kérdés, feladat kapcsolódik hozzájuk, másutt maga a rajz (folyamatábraként, gondolattérképként) segít az ismeretek megértésében. A gazdag feladatanyag új típusú kérdéskultúrát is meghonosít a tankönyvsorozatban: több a gondolkodtató, képességfejlesztő, problémamegoldó, kompetenciaközpontú feladat.
Feldolgozási szempontokkal, feladatsorokkal felvértezett új fejezetek kerültek be, mai házi olvasmányokat ajánlva tanár és diák figyelmébe. A középiskolai felvételikre közvetlen módon is felkészítő, azok módszertanát alkalmazó modulokat építettünk be az anyagba.
Egységesebbé, következetesebbé vált a tankönyvek szerkezete: a fogalmak állandó szövegtípusként, a folyó szövegből kiemelve is előkerülnek; a feladatsorok algoritmikus módon, konzekvens logika szerint haladnak előre. Halmazokba sorolás (kakukktojás, mi tartozik bele, mi nem stb). Összekapcsolás (melyik szó fejezi ki ezt a versben, mi az ellentéte, mi a párja). Metanyelvi feladatok (a szövegbelső szerkezete, a szerző szándéka, nézőpontja)
Továbbalkotási feladatok (befejezésváltozatok, stb)

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 2 pontot gyűjthetsz vele!

További információk

További információk

Író

Alföldy Jenő

Kiadó

00516/2

Borítás

papírborítós

Kiadás éve

2010

ISBN

9631961430

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0