Oldal kiválasztása
15%

Így lettem séf – Sárközi Ákos

Szerző(k): Sárközi Ákos

Eredeti ár: Original price was: 9900 Ft.Current price is: 8415 Ft.

“A főzés világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!” Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a ...tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta – nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze. A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte. A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást – 2014-ben Michelin-csillagot kaptak. Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett. “Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet – egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást.”
Sárközi Ákos SÁRKÖZI ÁKOS a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra étterem séfje. Budapesten él feleségével, Sárközi Évi festőművésszel, gyerekeivel és kutyusaival.

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 8 pontot gyűjthetsz vele!

További információk

További információk

Író

Sárközi Ákos

Kiadó

HVG Könyvek Kiadó

Oldalszám

260

Borítás

keménytáblás

Kiadás éve

2023

ISBN

9789635654291

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0