Oldal kiválasztása

Helyesírást fejlesztő gyakorlatok 5. MK-2482

Szerző(k): Széplaki Erzsébet

Eredeti ár: 1290 Ft

A legfontosabb tudnivalók a Helyesírást fejlesztő gyakorlatokról:
– A feladatgyűjtemény újszerűsége abban áll, hogy tartalmazza a legfontosabb helyesírási ...szabályokat a gyerekek számára a legkönnyebben érthető szóhasználattal, a már meglévő anyanyelvi ismereteikhez igazodva.
– A tematikája követi az 5. évfolyamos Nyelvtan és helyesírás munkatankönyvét, a helyesírási képesség fejlesztését szolgáló fejezetekre koncentrál. Ugyanakkor az említett kötettől függetlenül is lehet használni.
– A tanuló először az ábécét és a betűrendbe sorolást gyakorolhatja, hiszen ezek nélkülözhetetlenek a helyesírási szabályzat szótárrészének használatához éppúgy, mint a feladatgyűjtemény szógyűjteményéhez.
– Ez a szógyűjtemény nem egyezik meg a Műszaki Könyvkiadó weboldaláról letölthetőével – amelynek nagyon hasznos kiegészítése -, hiszen a gyakorlógyűjteményben előforduló és begyakorolt szavakra épül.
– Sok feladat szolgál az egyszerű és összetett szavak elválasztásának, valamint a helyesírási alapelvek, a különböző írásmódokhoz tartozó szavak gyakorlására. A kiadvány végén külön fejezet található, amely a feladatokban szereplő szólások és közmondások jelentésének magyarázatát tartalmazza. Ezzel a tanulóknak nemcsak a szövegértelmező képessége fejlődik, hanem a szókincse is, sőt nagy hasznát vehetik ennek a tudásnak az anyanyelvi versenyeken és később a felvételin is.
– Az utasítások világosak és közérthetőek.
– Köztudott, hogy a helyesírási képesség fejlesztésének egyik leghatékonyabb alaptechnikája a másolás, a szóalakok vizuális emlékezetbe vésése főleg a j-s és ly-s betűs szavaknál. Hogy a gyerekek számára ez ne váljon monotonná, unalmassá, a kiegészítő technikák feladattípusai is szép számmal megtalálhatók: csoportosítás, kiegészítés, választás, hibakeresés és -javítás. Ez utóbbiak fejlesztik a tanulók problémafelismerő és -megoldó képességét.
– Sok szó több feladatban is előfordul, ezzel segítve a begyakorlást és a bevésődést.
– A feladatgyűjteményben a játékosítás elemei is megcsillannak. A rejtvények, fejtörők, nyelvi feladványok nemcsak szórakoztatóak, hanem gyakran humorosak is.
– Nagy előnye a Helyesírást fejlesztő gyakorlatoknak, hogy kiválóan alkalmas az öndifferenciálásra. A diák eldöntheti, hogy a könnyű, a közepesen nehéz (négyzet jelzi) vagy a nehéz feladatokat (kör jelzi) oldja meg. Sikerélmény esetén bátrabban választja a magasabb nehézségi fokozatú feladatot. A kiadvány fő témakörei: Hang és betű; Az elválasztás; A magyar helyesírás alapelvei; Szógyűjtemény; Szólások és közmondások jelentése.
Vásárold meg ezt a könyvet és 1 pontot gyűjthetsz vele!
Buying for a loved one?
gift_pack_img

További információk

További információk

Író

Kiadó

Oldalszám

Borítás

Kiadás éve

ISBN

Töltsd le könyvjelzőnket!

Könyvjelző letöltése/megtekintése

A Géniusz Könyváruház segít, hogy élmény legyen az olvasás! (A könyvjelző mérete: 210x55 mm)

>
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0