Oldal kiválasztása
15%

Fegyver csörög

Szerző(k): Urbánszki László

Eredeti ár: Original price was: 4490 Ft.Current price is: 3816 Ft.

Urbánszki László IV. Béla uralkodásának második, a tatárjárás utáni küzdelmekkel teli korszakát örökíti meg regényé...ben. II. (Harcias) Frigyes osztrák herceg 1241-ben kizsarolta a mongolok elől menekülő királyunktól három határszéli megyénket, 1242 tavaszán pedig kihasználva a kivérzett ország gyengeségét, lerohanta Pozsony vármegyét. IV. Béla ekkor még Dalmáciában tartózkodott, a megye nem számíthatott külső segítségre.
A reménytelen helyzetben lévő Hont-Pázmány Ehellős megyésispán, a hatalmát és övéit féltő nagyúr minden lehetőséget kénytelen kihasználni védekezés közben. Nemtelen, sőt aljas dolgokat is el kell követnie, sok szenvedést bocsátva arra a népre, amelyet meg akar óvni, hogy reménye legyen a győzelemre. Hajnalig imádkoz-va bánja bűneit, melyeket újra meg újra elkövet, hogy népét megvédje.
A regény másik helyszíne Bene falu élet-halál harca. A mongol kivonulást követő hónapokban a falu veteránjai boldogulásukat keresve a Felvidékre mennek, ahol újra harcba kényszerülnek. Ezúttal láncpáncélos, majdnem sebezhetetlen óriásokkal kell viaskodniuk, bár ők csak élni akarnak.
Látszólag védtelen embereket is harcba kényszerít szeretteik halála, és újra bebizonyosodik, hogy a “veszett farkasként küzdő parasztok, halászok, pásztorok tettei olykor a csataterek hősi eseményeit is felülmúlják”.

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 4 pontot gyűjthetsz vele!

További információk

További információk

Író

Urbánszki László

Kiadó

Lazi Kiadó

Oldalszám

416

Borítás

kartonált

Kiadás éve

2023

ISBN

9789632675886

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0