Oldal kiválasztása
15%

Az Olümposz istenei

Szerző(k): Charlotte Higgins

Eredeti ár:
Online ár: 5941 Ft

Ebben a varázslatos gyűjteményben Charlotte Higgins kultúránk néhány örök érvényű történetének újraértelmezését adja. Olvashatunk a ...teremtésről, a trójai háború előzményeiről és utóhatásairól, szerelemről és vágyakozásról, pusztító erejű istenekről és a nekik kiszolgáltatott halandókról, fantasztikus lényekről és leleményes boszorkányokról. Szélsőségekkel teli világukban az emberek mindennapjainak része az erőszak.
Sok korábbi mítoszgyűjteménytől eltérően ezúttal a női szereplők kerülnek a középpontba – Athéné, Helené, Kirké, Pénelopeia és mások szövik ezeket a történeteket gazdag motívumú, elképzelt faliszőnyegekké. A térben és időben távoli események aktualitásukból mit sem veszítettek, segítségükkel, mint egy lencsén át, tisztábban láthatjuk a saját korunkat is. “Higgins következetesen végigvezetett, elmés és fantáziadús gyűjteménye az antik görög mítoszok provokatív és magával ragadó újramesélése.” – Publishers Weekly “Chris Ofili Az Olümposz isteneihez készített rajzai – amelyek hangsúlyozottan nem illusztrációk – finom, mégis erőteljes alkotások. A lapok között olyan áttetszőnek tűnnek, mintha csillagporba vagy Arakhné leendő rokonának szőnyegébe rajzolták volna őket. Az elkészült kötet a szerző és a művész méltó találkozása.” – National Book Review “Az ősi történetek komor és izgalmas újramesélése, amelyben a női szereplők kerülnek a középpontba.” – Katy Guest, Guardian
“A régi mítoszok lenyűgöző, modern formát kapnak ebben a kötetben.” – Booklist CHARLOTTE HIGGINS korábbi, történelmi tárgyú könyvét, az Under Another Sky: Journeys in Roman Britaint Samuel Johnson-díjra (ma Baillie Gifford-díj) jelölték; Red Thread: On Mazes and Labyrinths című könyvével pedig Arnold Bennett-díjat nyert.
A szerző a Guardian kulturális rovatának főszerkesztője, a Classical Association brit tudóstársaság korábbi díjazottja, és a Society of Antiquaries of London ösztöndíjasa. Londonban él.
CHRIS OFILI brit művész. Trinidadban él és alkot.

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 6 pontot gyűjthetsz vele!
Buying for a loved one?
gift_pack_img
Cikkszám: 9634527541 Kategóriák: , Címkék: ,

További információk

További információk

Író

Charlotte Higgins

Kiadó

General Press Kiadó

Oldalszám

368

Borítás

keménytáblás

Kiadás éve

2023

ISBN

9789634527541

Töltsd le könyvjelzőnket!

Könyvjelző letöltése/megtekintése

A Géniusz Könyváruház segít, hogy élmény legyen az olvasás! (A könyvjelző mérete: 210x55 mm)

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0