Oldal kiválasztása
15%

A leghihetetlenebb Eb-történetek

Szerző(k): Dénes Tamás

Eredeti ár: Original price was: 6990 Ft.Current price is: 5941 Ft.

A labdarúgó-Európa-bajnokságokat sok különleges történet színesíti a kezdetektől napjainkig. Ezek a gyakran megdöbbentő, másszor tragikus vagy éppen ...humoros momentumok időnként egészen más megvilágításba helyezik a híres futballtornát. Háttérben zajló játszmák, mindenre elszánt szakvezetők, korszakos klasszisok és váratlan események alakítottak a pályán vagy az azon kívül történteken.
A kontinensviadalon immár zsinórban harmadszor részt vevő magyar válogatottról számos emlékezetes sztori maradt fenn. Többek közt kiderül, hogy mi nyomta élete végéig Bene Ferenc lelkét az 1964-es elődöntő után, milyen motivációs beszéddel hangolták rá az erdélyiek játékosainkat a románok elleni mérkőzésre, mivel vezette félre Király Gábor az izlandiakat, és hogyan ijesztette meg gólörömével Fiola Attila az éppen fülhallgatóját kereső riportert a Puskás Arénában.
A több száz lebilincselő anekdotából fény derül arra is, hogy a szovjet kapus, Lev Jasin miért osztogatott aláírásokat a francia rendőröknek, mivel fenyegette meg az IRA a szupersztár George Bestet, mi okból kergetett kakasokat a jugoszláv kapus, hogyan nyerték meg a dánok azt az Eb-t, amire ki sem jutottak, és mi köze van Cristiano Ronaldónak a ketchupos köcsöghöz.

Készleten

Vásárold meg ezt a könyvet és 6 pontot gyűjthetsz vele!
Cikkszám: 6155901225 Kategóriák: , Címkék: , ,

További információk

További információk

Író

Dénes Tamás

Kiadó

Inverz Média Kiadó

Oldalszám

288

Borítás

keménytáblás

Kiadás éve

2024

ISBN

9786155901225

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0